Evibra investeert in BeNeLux en Denemarken

BREDA Evibra heeft zich als doel gesteld om medische producten makkelijk toegankelijk te maken en zo bij te dragen aan verbetering van de gezondheidszorg.

Samenwerkingen

Bram Wesdorp (CEO) hierover: “Dat doen we door internationale samenwerkingen waarbij bijvoorbeeld een medisch product uit Frankrijk officieel geïntroduceerd wordt op de Nederlandse markt of een Amerikaanse product via Deense ziekenhuizen naar hun patiënten gaat. Daarbij brengen we ‘vraag en aanbod’ bij elkaar en zorgen voor registratie, promotie, verkoop, gebruikersondersteuning, opslag en distributie tot aan levering aan huis indien nodig. Dat vraagt een behoorlijke investering, maar nu patiënten echt geholpen worden, geeft dat ons team extra energie.”

Nieuwe mogelijkheden

Daarbij werkt Evibra intensief samen met voorschrijvers en ziekenhuizen, zij kennen de behoefte van hun patiënten. Daarnaast werkt Evibra samen met zorgverzekeraars en overheden, zij zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Zo zorgt Evibra voor de optimale medische producten of neemt initiatief voor samenwerkingsverbanden waarbij we partners met de juiste vaardigheden en kennis samen aan tafel brengen.

Denemarken

Evibra Group uit Breda heeft in 2018 een contract gesloten met de Deense overheid voor het leveren van gespecialiseerde voeding aan patiënten in Denemarken. Bram Wesdorp: “Cambrooke Therapeutics uit de Verenigde Staten heeft gespecialiseerde producten op natuurlijke basis voor PKU-patiënten. Er waren in de loop van de jaren problemen ontstaan waardoor de levering van producten in Denemarken stil kwam te liggen. Er lag dus een uitdaging en Cambrooke heeft ons gevraagd hierbij te helpen.”

Echt geholpen

In Denemarken worden de patiënten met PKU begeleid vanuit het gespecialiseerde ziekenhuis Kennedy Center. De artsen en voorschrijvers zijn blij dat Evibra de service rondom levering aan patiënten verzorgt zodat de patiënten weer echt geholpen worden. De smaak van de producten valt zeer goed bij de patiënten. Dit komt door de natuurlijke eiwitbron uit melkwei, wat van nature aan de dieetwensen van deze groep mensen voldoet.

PKU

PKU is Phenylketonurie een ongeneeslijke, erfelijke stofwisselingsziekte, vast te stellen bij de geboorte met een hielprikje. Als het tijdig ontdekt wordt, is het goed te behandelen met een speciaal dieet. Evibra helpt met de levering, service en informatie over deze gespecialiseerde voeding. Nico Coen (arts, medische team): “En onze eigen artsen en deskundigen zijn onder de indruk van deze producten van Cambrooke op natuurlijke basis, maar bovenal is het team blij dat de patiënten weer geholpen kunnen worden.”

Afspraken met zorgverzekeraars

Intussen heeft Evibra met zorgverzekeraars in Nederland gesproken over de PKU-producten van Cambrooke. Evibra is actief in verschillende landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Directie

Bram Wesdorp
+31 650 633 994
b.wesdorp@evibra.eu/backup9302hf09eivfwd

Medisch team

Nico Coen
+32 486 347 583
n.coen@evibra.eu/backup9302hf09eivfwd

Media & Nieuws

Levi Verhage
+31 619 546 072
l.verhage@evibra.eu/backup9302hf09eivfwd

Evibra investeert in BeNeLux en Denemarken
Scroll to top